29 Temmuz 2012 Pazar

Karaincir veya Datçalıcası Özil Plajı

Datça'ya geldiğim yıllarda denize girdiğim ilk plajdı Özil...

O zamanlar bir tane sazlardan yapılma bakkal gibi bir şey vardı, genelde tekel maddeleri satan bir amca vardı buralarda. Okalüptus ağaçlarının arasından geçerdik buraya gelirken, yolun sağı solu ağaçlarla kaplıydı. 
Daha sonraları buraya yukarıda görülen evler yapıldı. Evler tek tip, beyaz ve çatısız olarak yapıldı.
Karaincir koydular buranın adını sitenin yeni sahipleri. Sitenin içide mahalle gibi oldu, güzel güzel evler yapıldı, evlerin bahçelerine envai çeşit çiçekler, ağaçlar dikildi. 

Şimdilerde efendi bir arkadaş buraya güzel bir lokanta, cafe, restorant yaptı, plajı süsledi. Yerli yabancı turistlerin hizmetine açtı.   
Bizdeki eski alışkanlık işte, 12 yıldır geldiğimiz aynı yerde oturmak, biz bu ufak ağacın altında otururuz hep buraya geldiğimizde, 12 senedir.

Bu gün Şrf'yle erkenden kalkarak iki ağaç daha düşürdükten sonra sabah 09.00 gibi doğru buraya geldik, sıcaklar bastırmadan denizimize girdik.
Aha, bu fotoğraf neden bu kadar büyük çıkmış ki?

İşte böyle Özil Plajı'nın hikayesi...

2 yorum:

Ahmet Haşim dedi ki...

oraya yakın Billurkent sitesi var,biz oradan buraya kadar sahilden yürüyerek ve birkaç sefer de arabayla gelmiştik..karşıdaki ada tam sitenin karşısına geliyor..zannediyorum bu bölgeye gebekum diyorlar..çok nadir bulunan doğal kumul alanı var burada,yani yaşayan ve sürekli değişen kumluk bir alan..korumaya alınmış diyorlardı..şimdiki durumu nasıl bilmiyorum..çok güzel bir deniz ve sizler de bunun keyfini çıkarın bizim için de..selamlar...

ÇAĞATAY dedi ki...

Sağolunuz Haşim Ağabey,

Evet abi, Kızlan köyünün çıkışından plaja kadar yeri tel örgüyle çevirmiş devlet, Koruma altına alınan alanda denize girmek yasak, nedeni ise fosil kumlara zarar verilmesiymiş,

Yasaklanması iyi olmuş, yoksa 8 kilometrelik bu alan da beton yığını haline gelecekti, gerçi korunmaya alınmış ama bölge ot ve çalılardan orman halini almış, yaşayan kumlar orman içinde kalmış, Böyle koruma olmaz.

Saygılarımla Ağabey...