13 Ağustos 2012 Pazartesi

Kargı Koyu Datça

Bu gün Pazartesi, İskele'de işim olduğundan dolayı erkenden kalkarak saat 08.30'da işlerimi hallettim.

Ne yapayım, nereye gideyim? derken aklıa Kargı Koyu'na gitmek geldi. burası Datça'nın Batı'daki arabayla gidilen son noktası. Buradan öteye Knidos'a kadar araba yolu yok. Genelde burayı, bu yolu gemiciler kullanır. 'Mavi Tur'un ilk durağıdır bu koy. Fotoğraftanda görüleceği üzere ilerideki binalardan öteye yol yoktur.

Sabah saat 08.00 sularında Kargı Koyu'nun muhteşem manzarası.    
Önceden bildiğim bu yerde gemi, kayık, yat tamiri ve bakımı yapılır. Bu mevsimlerde pek iş olmadığından sakindir buralar.  
Hemen denizin kenarında büyükçe bir Keçiboynuzu ağacı bulunur, ağacın altında buranın müdavimlerinin masa ve sandalyeleri de bulunur. Bu saatlerde kimselerin olmadığını bildiğimden iki teneke bira alıp buraya geldim.  
Arabaı görüntülemekten de edemiyorum bazen, arabamın arka planında demirlemiş ufak yatlar görülmekte. 
Mavi Tur'lar çoktan başlamış, çoğu tur tekneleri çoktan Kargı Koyu'na demir atmışlardı bile...
Yolcuların neşeli sesleri dalgasız denizde net bir şekilde duyulmaktaydı. Tekneler hiç boş durmuyordu denizde, biri gidiyor biri geliyordu.
Az sonra İngiltere bandıralı bir yat geldi, kaptan demir atar atmaz yatın güvertesinde bir hareketlilik başladı, garson kızların biri sağdan biri soldan, halatçı ve çımacılar denizi ölçmeler, kaptan köşkünde bir hareketlilik, Önceleri neler olup bittiğine bir anlam verememiştim, sonra yatın kıç tarafındaki oturma bölümünde mayolu yaşlıca bir beyle, bikinili orta yaşlarda bir hanım çıktı, garson kızların hazırladıkları masaya oturdular.  
Karşı tarafta Symi Yumam adası...

Hiç yorum yok: