30 Mayıs 2012 Çarşamba

Terzi Elvan'ın Hobi Bahçesi

Ocak ayında, ben köye gitmeden önce Elvan abinin bahçesine 30 kadar çeşitli ağaç fideleri alıp dikmiştik, ağaçların ne kadar büyüdüğünü buradan görebilirsiniz. 
Terzi Elvan abi bu hobi bahçesini aldıktan sonra bahçenin görüntüsü yavaş yavaş değişmeye başladı. Su da bir problem vardı onu da halletti. 
Elvan abi yılların esnafı olduğundan ve halen de esnaflık yaptığından arayanı devamlı olur. Kendisi emekli olmasına karşılık devamlı dükkandan ve telefondan aranır. 

Boş durmayı sevmez Elvan abi. 40 parsellik hobi bahçelerinin artezyen suyunda bir problem vardı, su devamlı akmıyordu, bu işe de el atarak halletti. 

Gördüğüm kadarıyla Elvan abi buradaki 40 parselle ilgilenmese kimsenin ilgileneceği yok.  
Yolun giriş kısmına ben köydeyken marul, soğan, maydanoz, domates, patlıcan gibi sebzeler dikmiş, şimdilerde hepsi çıkmaya başladı. Günlerden beri yağmurlu geçen havalar Terzi Elvan'ın işine çok yaradı. 
Son yağmurlarla soğanlar o kadar çabuk büyüdü ki, görenleri imrendiriyor.  
5 ay evvel fide olarak aldığı cevizler şimdi bu vaziyette. 
20 gün kadar önce Ankara'ya sipariş verdiği konteynırı geldi. 30 metre kareden fazla olan konteynırın altını betonla doldurup yükseltti. 
Konteynırın iki oda, bir ufak salonuyla banyo-wc'si var. Burası mutfak olarak kullandığı odası. Büyükçe olan bu odaya bir de koltuk takımı yerleştirdi Elvan abi. Yağmurlu günlerde genelde burada oturuyor. 
Bulaşık, tabak, çanak için çok kullanışlı bir evyeyle, ufak bir buzdolabı, dolabın üzerinde ki ocak Elvan abinin bütün işini görüyor. 
Banyo ve wc. oldukça kullanışlı. 
Geçenlerde konteynırın kapı girişindeki bölümün üzerini kapatan Elvan abi, güneşli ve yağmurlu günlerde bahçesinde rahatlıkla oturabiliyor. 
Sağ olsun, ara sıra beni davet diyor. Oturup eskilerden konuşuyoruz. Yanındaki parsellerden birini de sana alalım diye tutturdu. Şöyle bir hesap kitap yapayım Elvan abiyi yalnız bırakmam buralarda.. 
Elvan abi, detaylarada önem veren birisi. Hemen buraya büyükçe bir küp alarak içerisine gül fidanını dikmiş bile. 
Buraya geçenlerde bir tavukla bir horoz getirmiş, hayvanlar içinde geçici olarak bir kümes yapmıştı ama civardaki aç köpekler gelerek Elvan abinin tavuğu ile horozunu yemişler. 
Su derdi de kalmadı Elvan abinin. Kuyudan gelen su pompalarla evine kadar geliyor. Su parası vermeden istediği gibi bahçesini suluyor. 
Elvan abinin hobi bahçesinin önünden Çorum-Osmancık yolu geçtiğinden yol boyu çok seyirli. Karşı tarafta da Deller köyünün arazisi başlıyor. Baharın gelmesiyle ağaçlar yapraklanınca görüntü tablo gibi oldu.

Güle güle otur Elvan abi, zaten bütün gün dükkanda sıkılıyordun, burası tam sana göre oldu. Canı sıkılınca atlıyor arabasına çoluğu çocuğu getiriyor, istediği gibi pikniğini yapıyor burada Elvan abi.

Hiç yorum yok: