30 Mayıs 2012 Çarşamba

Yeğenimiz Ahmet'in Mezuniyet Töreni


Çorum Hitit Üniversitesi bu yıl üçüncü mezunlarını verdi. Mezun olanların içinde yeğenimiz Ahmet'te vardı. En çok sevdiğim yeğenim Ahmet. 
Ahmet, Konya Üniversitesi Ereğli Makine Bölümü iki yıllık Meslek Yüksek okulunu bitirdikten sonra ilimizde açılan Hitit Üniversitesinin Makine Mühendisliği bölümünü kazanınca üç yıl da burada okuduktan sonra Bu gün mezun oldu. 

Mezuniyet töreni Çorum Stadyumunda yapıldı. Açılışın akabinde Ahmet'in de bulunduğu grubun çabaları sonucu güneş enerjisiyle çalışan otomobilin geçit resmi, başta vali olmak üzere törene davetliler tarafından büyük ilgiyle izlendi. 

Ahmet'imizin yanında ben (solumda MHRMH) Ahmet'in yanında halası Şrf, arkada kardeşi Ayşenur, annesi ve teyzesi. 
Diğer bir gurup öğrenciler tarafından yapılan su ile çalışan otomobilinde misafirlerin ve öğrenci velilerinin önünden geçmesi büyük bir tezahürata neden oldu. 

Kafaları zehir gibi çalışan gencecik öğrencilerimiz mezuniyetlerinin vermiş olduğu sevinçleri görmeye değerdi.   
Tıp ve (Hemşirelik var zaten) Hukuk bölümünden başka bütün bölümlerin bulunduğu Hitit Üniversitemiz bu yıl kalabalık bir öğrenci topluluğunu üçüncü kez mezun etti. 
Sözüm ona bizim evimiz törenin yapılacağı stadyuma yakın olduğundan geç kalmayız niyetiyle sallana sallana gittiğimizde şehir stadı çoktan dolmuştu. Bulabildiğimiz bir yere oturmakla yetindik. Türkiye'mizin çeşitli il ve ilçelerinden gelen, çocuklarının bu mutlu günlerinde yanlarında bulunan veliler saatler önce gelip yerlerini kapmışlardı bile. 

İki hafta evvel bizim de Dlr'mız için gittiğimiz Nevşehir'de olduğu gibi. 

Bizim bulunduğumuz bölümden davetlilerin görüntüsü...
Tören alanı çok kalabalık olduğundan ceplerdeki telefonların seslerinin duyulmadığından dolayı, ıslık çalmak, el kol işaretleri yapmak neticesinde birbirimizle iletişim kurduğumuz bir zamanda Ahmet'imizi yanımıza çağırabildik. 
Daha net bir fotoğraf çekebilmek için Ahmet'imizi bir tümseğin üzerine çıkarttık. Bu gün zaten herkes bulabildiği bir tümseğin üzerine çıkarak kafasına göre konuşmalar yaptı. 

Bu gün protokol sırası falan çiğnendi. Protokolde ilk sıralarda olması gereken Çorum Valimiz Nurullah ÇAKIR Bey AKP'li Belediye Başkanı Muzaffer KÜLCÜ'den sonra kürsüye davet edilince kürsüye falan gelmedi, konuşmasını da yapmadı.  
Bulabildikleri yükseltiler üzerinde konuşma yapan partililerin boş konuşmalarından sonra sıra öğrencilerin keplerini havaya atmalarına geldiğinde gökyüzüne uçurulan üniversitenin renklerini taşıyan balonlarla kepler birbirine girdi.  
Konuşmalalardan, mezuniyet belgelerinin verilmesinden sonra stadyumun tüm kapıları açılarak öğrenci yakınlarının yeşil sahalara inmesine müsaade edildi. Analar, babalar, kardeşler, ağabeyler, ablalar, talebeler birbirleriyle sarmaş dolaş oldular.  
Bu sırada bizlerde saha içerisine girip fotoğraflar çekmeye başladık. Ahmet'imiz ve arkadaşlarının yapmış oldukları güneş enerjisiyle çalışan otomobilin yanına gelerek, otomobilin mühendislerinin haklı gururlarını deklanşörlere basarak ölümsüzleştirdik.  
Daha sonra eve gelerek, Ahmet'imizle cübbeli bir vaziyette son fotoğraflarımızı çekildikten sonra Ahmet, üç senedir beraber okuduğu Türkiye'mizin çeşitli şehirlerinden gelen arkadaşlarını ana ve baba ocaklarına yolcu etmek, son bir kez daha onlarla vedalaşmak üzere yanımızdan ayrıldı.   

Buradan, unutulmayan, hiç bir zaman da unutulmayacak olan Hitit Üniversitesi'nin değerli rektörü, rektör yardımcıları, profesörleri, profesör yardımcıları, doktorlar, dekanları, dekan yardımcıları, Öğretim Görevlilerini takdir ve tebrik ederim. İyi ki varsınız, iyi ki Çorum'umuzdasınız. Dünkü, bu günkü ve yarınki gençlerimizin gelecekleri sizlerin elinde, sizler ülkemize faydalı bir gençlik yetiştirmeye devam edeceksiniz. Sizler varken gözlerimiz hiç bir zaman arkada kalmayacak. Sizleri saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum...  
Burada da Hitit Üniversitesi'nin mezun olan öğrencilerine verdiği mezuniyet belgeleri görülmekte. Resmin üzerine tıklarsanız rahat rahat okuyabilirsiniz...

Darısı diğer yeğenlerimin de başına.

Gerçi benim yeğenim değil Şrf'nin yeğeni ama, 22 yeğenden bana en yakın olanı, beni en çok seveni. Benim de en çok sevdiğim yeğenim.

Ahmet yeğenim; Okula başladığından beri hep yanındaydım, bundan sonra da hep yanında olacağım. Bundan sonraki hayatında daima başarılı olacağından zerre kadar kuşkum yok. Bundan sonraki yaşantın hep istediğin gibi olsun, gözlerinden öperim.

Enişten, Gelemer Ağası GÖKHAN...

1 yorum:

Jardzy dedi ki...

Maşallah. Başarılar dilerim.

Ben de burada yapılan bir törende, protokol sırası bana bildirilmediği için, böyle birşey yapmıştım. Ama adamları benim bunu kasıtlı yapmadığımı bildikleri için sorun büyümemişti.

Neyse ki, vali yoktu o gün. Demek bu kadar önemliymiş!!