18 Mayıs 2012 Cuma

DLR'mızın Mezuniyet Töreni

Dlr'mız; 2008-2009 öğretim yılında başladığı Nevşehir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turist Rehberliği bölümü 2012 yılında bitirerek bu gün, 18 Mayıs 2012 Cuma günü mezun oldu.

30 kişilik bir sınıfını bu yıl mezun eden üniversite yönetimi, Turizm Fakültesi Turist Rehberliği bölümü öğrencilerinin Batı Türkiye Müze ve ören yerlerini gezileri Pazartesi gününden itibaren başlayıp 15 gün süreceğinden dolayı bu bölüm öğrencilerini 15 gün önceden mezun etti.       
Mezun olan öğrenciler arasında Dlr'mız da vardı. 
Ablası MHRMH'ın mezuniyet törenine işlerimden dolayı katılamamış olmanın verdiği üzüntüyle bu sefer Dlr'nın mezuniyetini kaçırmadım.

Ne kadar büyük tesadüf ki, Turist Rehberliği bölümü öğrencilerinin turkuaz çizliği cübbeleri ile benim üzerimdeki giysi de turkuaz çizgili idi.  
Birbirinden hevesli, birbirinden temiz, birbirinden çalışkan 30 genç çocuğumuz muzuniyet sevincini yaşamak için üniversitelerinin önünde buluştular. 
Her biri ülkemizin çeşitli yerlerine dağılacak, her biri kurduğu düşlerini gerçekleştirecek olan gençlerimiz son defa okullarının bahçesinde arkadaşları ve öğretmenleriyle buluştular. 
Değerli rektörleri Sayın Profesör Doktor Filiz KILIÇ Hanımefendinin kendilerine son temenni,  nasihat ve tebriklerini can kulağıyla dinlediler.  
Birbirinden değerli, öğretmenlerinin ellerinden mezuniyet belgelerini aldılar. 
Üniversitenin yönetim ve öğretim kademesi yetiştirip, mezun ettikleri öğrencilerini gururla izlediler. 
Öğrencilerin anne ve babaları da yemeyip yedirip, giymeyip giydirip ve sonra okullarını bitiren çocuklarını yalnız bırakmadılar. 

Anadolumuzun dört bir yanından gelen anne ve babalar bu tabloyu gururla seyrettiler.  
Törenin bitmesiyle 4 yıllık yorgunluklarını keplerini havaya atarak kutlayan öğrenciler. 
Yetiştirdiği öğrencilerinden ayrılan değerli öğretmenlerinden birisi, haklı gurur ve üzüntü karşısında bir kenara çekilip sigarasından bir duman çekti... 
Öğrencilere verilen mezuniyet belgelerinde şöyle yazmakta: "2011-2012 öğretim yılında mezun olmanızdan dolayı tebrik eder başarınızın devamını dilerim. Prof. Dr. Filiz KILIÇ Rektör." 

DLR; annen ve baban olarak bizler de sizi kutlar, bundan sonraki hayatınızda başarılar dileriz...
Nevşehir Üniversitesi Rektörü Sayın Profesör Doktor Filiz KILIÇ (Resim üniversitenin web sayfasından alınmıştır )

Hiç yorum yok: