21 Mayıs 2012 Pazartesi

Argos in Cappadocia veya Dlr'nın Çalıştığı Otel (2)


Oturduğumuz yerden Erciyes Dağı'nın görkemli görüntüsü bizi bizden aldı götürdü. 
Otel, birbirinden bağımsız 5 konak ve geniş peyzaj alanlarından oluşuyor. Toplam oda - süit ve splendid süit sayısı 40 olup oda büyüklükleri 20 ile 50, süit büyüklükleri 40 ile 120 metrekare arasında değişiyor.

Tünelli Konak; 2 Kaya, 1 deluxe oda,  4 süit, 1 splendid süit, oda içinde kendine ait havuz


Yaşam alanlarını birbirine bağlayan benzersiz peyzajı, otantik yerleşime olan estetik sadakati, incelikli iç dekorasyonu ve üstün hizmet kalitesiyle, bölgede fark yaratıyor.
8 ve 10 metre yüksekliğinde iki doğal kubbeye sahip salonlardan oluşan Bezirhane’de Kapadokya’nın tarihi dokusu içinde bambaşka bir konser deneyimi yaşanır. Mükemmel bir doğal akustiğe sahip olan Bezirhane, özel ses sistemi ve teknolojik donanımıyla 120 kişilik konser kapasitesine sahipmiş.

Bezirhane'nin iç görüntüsü.
Manastır; 2 kaya oda, 3 deluxe oda, 5 süit odaya sahipmiş. 

Otel yapım aşamasında o kadar titiz çalışmış ki, civar evlerden sökülen eski taşlar kullanarak yeni bölümler inşaa edilmiş.  
Ustaların ustası Turgut Cansever'in sanat danışmanlığında gerçekleştirilen ve bir mimari mirası, gelecek kuşaklara zengin bir başka miras olarak bırakabilmek için girişilmiş uzun soluklu bir yenileme/yeniden biçimlendirme çalışması...

Otelin resepsiyon kısmında Dlr arkadaşlarıyla birlikte. 

Dlr, cübbesini o kadar sevdi ki, çalıştığı oteline bile cübbesiyle geldi.  
"Tünelli Konak"ın girişi. 

Tünelli Kona'tan diğer konakların görüntüsü. 
Tünelli Konak'ın üst katlarından bahçesinin görüntüsü. 
"Vasil Konağı"nın görüntüsü. Vasil Konağı; 2 kaya oda, 2 deluex oda, 2 bağlantılı oda, 4 süit odadan ibaretmiş. 
 
Gerçekten kendimizi çok değişik bir ortamda hissediyorduk. 
Gemil Konağı ise, 2 kaya oda, 1 süit, 3 splendid süit, oda içinde kendine ait havuzla muhteşem balkonlarıyla göze çarpıyordu.  


Özel konumu, yamaca kademeler halinde yayılan konakları, Yüzlerce yıllık masalsı bir diyarın içinde kaybolmak veya otelin konaklarını birbirine bağlayan yer altı tünellerinde tarihin fısıltılarını duymak isteyen herkesi bekliyor…

Beyaz Konak'ın görüntüsü. 
Otelin resepsiyon girişi. 

Uçhisar Kalesi'nin eteklerinden başlayıp güneye kıvrılan Güvercinlik Vadisi'ne, oradan da yöreye özgü uçsuz bucaksız platolara ve heybetli Erciyes Dağı'na uzanan; şafağın bülbüllerle, günbatımının ay ışığıyla buluştuğu eşsiz bir manzara... Yaşam alanlarını birbirine bağlayan cennet bahçeleri, teraslar... Her odada, her konakta bir başka açı, bir başka büyü..

Gezimiz sona erdi. Böylece otelin reklamını da yapmış oldum. Ama bu görüntüleri, bu güzel hisleri yaşamak, nostaljiyi tatmak anlatılamaz bir duygu.

Teşekkürler Dlr, sayende unutulmaz güzel bir gün geçirdik dünya güzeli Nevşehirimizde... 

Hiç yorum yok: