24 Mayıs 2012 Perşembe

Türkiye Doğu Turu Başladı

Dlr'mız okuduğu okuldan mezun olalı 1 hafta geçmişti ki. Türkiye Doğu Turu başladı. 

Türkiye Doğu Turu için Turist Rehberliği Bölümü öğrencilerini 15 gün önceden mezun etmişlerdi. 

Aralık ayında 15 gün süren Türkiye Batı Turu'nu bitirmişlerdi. Turizm Bakanlığından Turist Rehberliği Kokartlarını almak için ders müfredatında bulunan Türkiye Turunu tamamlayıp tezlerini hazırlamaları gerektiğinden son tur Pazartesi günü başlamıştı. 
Pazartesi gününü Ankara Etnoğrafya ve Arkeoloji müzelerinin gezilmesi; Salı günü Safranbolu'yla Kastamonu illerindeki müze ve ören yerlerinin gezilmesinden sonra sıra bir devrin dünyadaki süper gücü olan Hitit (Eti)  Medeniyetinin kalbi olan Hattuşa gezisi vardı. 

Müfredat ve proğram dahilinde bu gün saat 19:30'da konaklayacakları yer olan Sungurlu ilçemizin 5 kilometre Hattuşa çıkışı tarafında bulunan Mavi Ocak Dağ Oteli'nde olmaları gerekiyordu. 

Dlr'mızı hiç bir zaman yalnız bırakmadığımız gibi bu gün de yalnız bırakmamak amacıyla biz velileri belirtilen saatte konaklama yerinde hazır bulunduk. 

Çorum'a 87 kilometre uzaklıkta bulunan Nevşehir Üniversitesi Turist Rehberliği Bölümünün 30 kişilik öğrenci gurubunu karşılamak üzere Mavi Ocak Dağ Oteli'nde karşılamak üzere hazır bulunduk.  
Mavi Ocak Tesisleri ve Oteli o kadar hoşumuza gitti ki peş peşe fotoğraflarını çekip buraya yapıştırmaktan kendimi alıkoyamadım. 

Otelin girişinde Hititlerin Savaş Amblemi olan Çift başlı kartal motifi duvarlara kazınmıştı. 

Hititlerin bu çift başlı kartal motifi dünyada o kadar benimsendi ki, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm dünya devletleri Hava Kuvvetlerinde bu amblemi kullanmaya başladılar. 

Çift başlı kartal motifi dünyada ilk defa Çorum topraklarında MÖ. 5.000 yıllarında, daha ne İsa, ne Musa, ne Davut, ne de Hz..Muhammet doğmadan önce kullanılmaya başlandı. Çorum topraklarında doğan süper güçlü medeniyet; daha iğrenç Avrupa varolmadan Asya'dan Afrika'ya kadar dünyanın geleceğine şekil vermeye başladı.  
MÖ. 5.000 yıllarına ait, topraktan fışkıran medeniyet kalıntıları bu toprakların her yerinde bulunup, bulundukları yerde sergilenmeye başlamıştı. 
Hattuşa'nın ileri karakollarının bulunduğu yerde inşaa edilen Mavi Ocak Dağ Oteli'nin görüntülerini Dlr ve arkadaşlarını geleceği saate kadar görüntüledim. 
Dlr ve 30 kişilik arkadaş gurubunun kalacağı yerleri önceden gezdik. 
Öğleden beri yağan yağmur hem Dlr'ların geleceği saati uzatmış hem de bizim için kolaylık sağlamıştı. 
Cennet Ülkemizin her karış toprağı ehil ellerde işlendiği zaman nelere kadir olacağımız bu görüntülerden anlaşılmıyor mu? 
Bizler Dlr'mız için geleceği belirtilen saatten önce gelip yerimizi almıştık...
Mavi Ocak Oteli'nin resepsiyon bölümü. Otel Turizm Bakanlığı'nın denetimi altındadır. 
Beklenen kafilenin geç kalması havanın da kararmasına neden olmuştu. Yağmur bütün hızıyla yağmaya, bizleri endişeye düşürmeye başlamıştı. 
Otel görevlileri gereken tedbirlerini alarak herhangi bir aksaklığa meydan vermemiş, bizler ise gelecek kafilenin kalacağı yerleri gezer olmuştuk. 
Yağmurun da yağmasıyla erken kararan havada fotoğraflar da net çıkmamaya başladı. 
En sonunda beklenen an geldi. 

Nevşehir Üniversitesi'nin otobüsü tesise sessiz sedasız giriverdi. 
Üniversitenin deneyimli şoförü Dlr'mızla mezun olan 30 arkadaşıyla değerli hocalarını  konaklayacakları yere sağ ve salimen getirdi. 
Beklenen hasret bir anlığına olsa da sona erdi. Dlr'mız yanımıza geldi. 
Mezuniyet törenine okulundan dolayı gelemeyen ablasıyla doyasıya hasret giderdi. 
Damadımız, Aydın'ımız da bizleri bir an olsun yalnız bırakmadı. 
Dlr'mız, arkadaş ve öğretmenleriyle akşam yemeğini yerken ben de Doğu Türkiye proğramını aldım.

Perşembe günü; Hitit medeniyetinin başkenti Hattuşa, Boğazkale ve Yazılıkaya Açıkhava Mabedi'nin gezilmesi diğer günlerde ise;

Amasya, Ordu, Samsun, Trabzon, Sarıkamış, Artvin, Ağrı, Gümüşhane, Erzurum, Van, Diyarbakır, Mardin, Malatya, Konya illeri müze ve Ören yerlerinin gezilmesinden sonra verilecek raporun ardından asli görevlerine dönülmesi.

Dlr; seni kutluyoruz. Geçen sene Ankara'da girdiğin Yabancı Dil Sınavını başarıyla geçip bu günlere bir takıntı bırakmadığından dolayı.

Seni kutluyoruz, kokartını alacağından şüphemiz olmadığından ve yine seni kutluyoruz kendi ayaklarının üzerinde duracağından dolayı.

Gözlerinden öperiz, emeklerimizi ve emeğini boşa çıkartmadığın için...

2 yorum:

Ahmet Haşim dedi ki...

Sevgili Dlr yı biz de kutluyor başarılı bir meslek hayatı ve mutlu bir yaşam diliyoruz..sizleri de böyle güzel ve hayırlı evlatlar yetiştirdiğiniz için ayrıca tebrik ediyoruz..selam ve sevgiler...

ÇAĞATAY dedi ki...

Sağ olasınız Haşim ağabey;

Hasret ve hürmetlerimle ellerinizden öperim.