6 Mayıs 2012 Pazar

Güvercin Vadisi

Hızırşah Köyümüzü biraz geçtikten sonra Pirenlik mevkiinin orada Recep ŞAHBAZ'a ait bir Güvercin Çiftliği bulunmaktadır. 

Recep ŞAHBAZ; Datça'nın renkli simalarından birisidir. Her gün motoruyla köyümüzün içinden geçerek buraya kendisine ait 8 dönüm üzerinde kurulu güvercinliğine gelerek güvercinlerinin bakımını yapar. 

Geçenlerde Muhammet amcayla buraya geldik. Geliş nedenimiz Ön planda görülen zeytinlerdi. Burada Muhammet abiye ait 5 dönümlük zeytinlik bulunmaktadır. Zeytinleri, daha doğrusu zeytin ağaçlarını kontrole gelmiştik. Bu tarlayı Muhammet abi traktörcüsüne sürdürmüş, hem tarlayı kontrole, hem sürülen yerlere bakmaya, hem ağaçlardaki mahsul durumunu görmeye hemde gezmeye gelmiştik. 

Bu sırada, daha önce önünden geçtiğim, bu yakasından görmediğim Güvercinliği görünce fotoğraf makineme davrandım, bir kaç poz çektim. Resimde çiftliğin arka kısmı görülmektedir. Çiftliğin asıl girişi Evlerle müştemilatların bulunduğu yerdendir. Burada Recep beyin beslediği güvercinleri, güvercinlerin kafesleri, güvercinler için yapılan evler bulunur. Çiftliğin girişinde ise, giriş kapısında resme dikkatlice bakıldığında bombeli kapı girişi bulunmaktadır. Bu ahşap giriş kapısının üzerinde "GÜVERCİN VADİSİ" yazısı bulunmaktadır. 

Muhammet abinin anlattığına göre; Recep beyin bir bayan arkadaşı bir senaryo yazmış, yazılan senaryoya göre burada bir Yeşilçam filmi çekilmiş. Filmin adını ve oyuncuları da söylemişti ama şimdi aklıma gelmedi. 

Bu yazımı şayet Recep bey okuyacak olursa filmin adı, oyuncuları ve konusunu buraya kısaca yazarsa memnun oluruz.  
Burası köyümüz Hızırşah'tan, Recep beyin Güvercin Vadisine inen yol. Recep beyin gelmesini epey bir müddet bekledikse de gelmesini görüntüleyemedik. Muhammet abinin dediğine göre Recep bey geldiğinde ilk işi güvercinlerinin kafesini açıp onları uçurmakmış. Yüzlerce güvercinin uçması, gökyüzündeki o pamuksu görüntüler muhteşemmiş, lakin görüntüleyemedim.

Recep bey buraya bazen çok değerli dost ve arkadaşlarıyla gelir, hem Datça'mızın hem de köyümüzün tanıtımını yaparmış. Recep bey tam bir doğa tutkunudur. Burada Recep bey ile ilgili bir haber bulunmaktadır.

  http://gundem.milliyet.com.tr/datca-da-karakulak-heyecani/gundem/gundemdetay/27.08.2011/1431990/default.htm?ref=webhaber.com

Recep bey bu yazımızı okursa; çiftliğin geçmişi hakkında bilgi verirse, okurlarımız için unutulmaz bir belgesel olacaktır.

Hiç yorum yok: