20 Ağustos 2011 Cumartesi

Köyüm; HIZIRŞAH

Köyümün 2011 yılı Ağustos ayı görüntüleri görünmektedir. Burası köyümüzün ana caddesi. Fotoğraftakiler: Muhammet Amca, Mehmet PULLU, bakkal Mehmet'in babası, Bakkal Mehmet'in dükkanının önü.

Önceleri köyümüzün İlkokulu olan, şimdilerde basketbol, voleybol sahası ve düğün alanı olarak kullanılan bahçesi. Dikkatlice bakıldığında ortada, karo taşlarıyla döşenmiş zeminde HIZIRŞAH KÖYÜ yazısı okunmaktadır.
İlkokulun kapanmasından sonra bir müddet atıl kalan bina şimdilerde köyümüz hanımlarına İpek Dokuma Atölyesi olarak hizmet vermektedir. Köyümüz ipek böcekçiliğine 2009 yılında başlamış hayret verici bir hızla yükselişe geçmiştir.
Köyüm buram buram tarih kokmaktadır, açık hava müzesini andıran köyümün okulunun bahçesinde Knidoslular zamanından kalma sütunlar.


Kadıncık Sanatevi'nin dışarıdan görüntüsü.
Köy kahvesi, muhtarlık, berber salonu, muhtarlık misafirhanesi ve camii. Köy kahvesi binası köyümüzün tam ortasında bulunmaktadır. Yerlerdeki parke taşları köyümün tüm sokaklarını kaplamaktadır.
Köyümüzden Eski Kale'nin görüntüsü. Kale olarak hiç bir şey gözükmese de İ.Ö. yarımadaya hakim bir yerde kurulmuş, stratejik değeri çok yüksek bir kale.
Süleyman CENNET'in restorasyon yaptırdığı, çağla, badem, bal, harnup ve zeytin yağı almış olduğu dükkanının giriş kapısı.

Köyüm 350 hane, 650 nüfusa sahip olduğu için diğer mahallelere girip fotoğraflarını çekemedim. Şimdilik bu kadar görüntü yeterli zannedersem:)

Hiç yorum yok: