4 Ağustos 2011 Perşembe

Bahçenin Temizliği Yeniden Yapıldı...

Mart ayında yapılan temizlikten sonra bahçe pırıl pırıl olmuştu. Mevsimin yağışlı geçmesinden dolayı arsız otlar yeniden filizlenip bahçeyi tanınmaz hale getirmişti.
Toprağın da kurumasından dolayı traktörlerin yapacağı bir şey kalmadığından 2 dönüme yakın bahçenin otlarının elle tek tek kopartılması bize düştü.

Gerçi bu gibi otların bu mevsimde tırpan veya orakla kesilmesi gerekse de köklerinin toprağın altında kalmasından ötürü işime gelmediğinden elle kopartmayı tercih ettim.
Sabahın erkeninden, akşama doğrunun güneşsizliğinden de yararlanarak otları kopartmaya başladık.
Badem toplama mevsiminin de geldiğinden dolayı, otların bir an önce yolunması gerekiyordu. Sirkelenen bademlerin otların arasına düşmesi badem toplama işini zorlaştıracaktı.
Otların peyderpey toplanıp kümeler halinde kurutulmasından sonra, kümelerin bir yerde toplanıp yakılmasına sıra geldi.
Havanın sıcak ve rüzgarların sert esmesinden ötürü, kümelerin yerlerinde yakılmaları yangın riskini doğuracağından otların ocakta yakılmasına karar verildi.
Keçi, inek sahiplerinin de hazır ot bulup bahçedeki öbek otların bunlar tarafından götürülmesi ocakta yakılma zahmetini bir nebze de olsa hafifletti.
Kurumuş otlar azar azar ocakta yakıldı.

Arabanın evin önüne park edebilmesi için incir ağacının ve badem ağacının da bazı dallarının kesilmesine neden oldu.
Bu kalın dallar, baltayla kesilip ocakta kullanılmak üzere istif edildi.
Epey bir uğraştan sonra (1 hafta kadar), bahçe temizlenmiş, bademlerin rahat toplanmasına zemin hazırlanmış oldu.

1 yorum:

Sadece C. dedi ki...

Uzun süredir ses seda yoktu, merak ediyordum, demek işiniz çokmuş bahçede.. Bahçeyle uğraşmak insanı bedenen yorsa da, ruhen dinlendiriyor. Elinize sağlık!