6 Şubat 2011 Pazar

Emre Camii

Cumartesi günü dışarı çıkmıştım, çevreyi kolaçan etmek maksadıyla. Mahallemizde bulunan Emre Camii'ne doğru yürüdüm. Şadırvanını, bahçesini ve yanındaki tertemiz parkı görünce fotoğraflarını çekmek geldi içimden.

Cami, 1991 yılında yapılmış. 20 yıllık bir yapı demekki. Caminin estetik bir güzelliği olmamakla beraber şadırvanı yapıyı kurtarmış. Caminin girişine, sağına, soluna yapıştırılan bu ilanlar sizce görüntüyü çirkinleştirmiyor mu?
Minaresi çok yüksek olduğundan dolayı biraz ileri gideyim makineye sığdırayım dedimse de, yandaki binalara çok yakın olmasından ötürü tam bir görüntü alamadım. Fotoğrafı da düzeltip yapıştırdığımda orijinalliğinin bozulacağını bildiğimden yan şekilde yapıştırmaya karar verdim.
Minareyi yapan ustalara teşekkür etmek gerekir, minare gerçekten ince bir işçiliğe sahip.
Şadırvanın girişteki görüntüsü bu şekilde.
Şadırvanın tavanını ayetlerle süslenmiş.
Desenlerde gerçekten çok hoşuma gitti. Diyanet başkanlığı bu desenleri kime yaptırtmışsa gerçekten isabetli bir karar vermiş.
Yapan ustanın da ellerine, yüreğine sağlık. Bazı yerlere "ebru" görüntüsü vererek süslemiş.
Şadırvanın kubbesinin deseni gerçekten çok simetrik ve kusursuz boyanmış. Boyalar renklerini korumuş, alt boyayı hangi usta yaptıysa onunda ellerine sağlık; kalkma, dökülme emaresi görülmemektedir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

KESKE GECMİSTE YASAYIP ÖLSEYMİSİM...NE ESSİZMİS HERSEY...NE KADAR DOGAL..VEDE NE KADAR HUZUR DOLU..BAKINCA BURADAN!