19 Haziran 2011 Pazar

Kore Gazisi'ni Kore'ye Yolcu Ettik... (Korean veteran has gone to Korea...)

Değerli babam, Kore Gazisi'ni 60 yıl sonra daha çocuk denilecek yaşta (18 yaşında) savaştığı topraklara yolladık.

Kore Devletince "BARIŞ BÜYÜK ELÇİSİ" unvanı verilenlerden olan Sami Komutanı bu gün, 19 Haziran 2011 günü saat: 09.30'da Türk Askerinin kanlarıyla sulanmış Kore topraklarına yolladık.
Çorum vilayetinde sayılan, sevilen, saygı duyulan insan, Sami Komutan, Kore Devleti'nin resmi davetlisi olarak Türkiye genelindeki 12 silah arkadaşıyla birlikte yarın Ankara'dan (20 Haziran) Kore'ye gidecekler.
Kore'de, Birleşmiş Milletlerin; özgür, demokratik Kore adına yapılan K.Çin ordularına (Komünist Çin) karşı savaşa katılan 17 ülkenin askerlerinden biri olan Türk Tugayı savaşa iştirak eden en savaşçı ve kahraman sınıf olma özelliğini gösterdi.
Kore Savaşı'na katılan 17 ülke devleti askerlerini Kore'ye davet eden Kore Devleti; 16 ülkeye 1,600 kontenjan tanırken, ülkemiz askerlerine 600 kontenjan tanımıştır.

Kore'de; en kanlı savaşları, en kritik savaşları Birleşmiş Milletler adına zafere çeviren, Birleşmiş Milletler Ordularının imha edilmesini engelleyen, şimdiki Özgür ve demokratik Kore'nin kurulmasına katkıda bulunan Kahraman "TÜRK TUGAY'ı" askerlerinden sağ olup da hayatta bulunan Gazilerimizden 12'si yarın Kore Devleti'nde, daha doğrusu kendi ülkelerinde olacaklar...
Güle güle git Sami Komutan, Allah yar ve yardımcın olsun...

2 yorum:

Ahmet Haşim dedi ki...

güle güle gitsin ve gelsin..hiç tanımadığı insanları kurtarmak için hayatını tehlikeye atmak çok büyük bir fedakarlık ve kahramanlık..bunu bilen insanların ülkesinde ağırlanmak ve hatıralarını yadetmek çok güzel bir duygu olmalı..ne mutlu...

ÇAĞATAY dedi ki...

Sağol Haşim ağabey; ellerinden öperim.