12 Haziran 2011 Pazar

Bayraktepe

Çorum'a hakim bir tepede bulunan Bayraktepe; Çorum D.S.İ. Barajı'nın hemen üstündedir. Hatırladığım kadarıyla 2006 yılında Çorum Belediyesi tarafından yaptırıldı. Bayrağın yüksekliğinin kaç metre olduğunu bilmiyorum.
Fotoğraf makineme sığmayan bayrağın görünümü. (Fotoğrafın şekli bozulacağından dolayı çevirip yapıştırmadım.
Bayrağın üzerinde bulunduğu dört köşeli mermer kaidenin Sıklık Boğazı'na bakan kısmında, Mithat Cemal KUNTAY'ın: "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." dizeleri bulunmaktadır.
Kaidenin sol tarafında ise; 2006 yılından önce (Anıtın yapılmasına kadar geçen zaman içerisinde) Terörle Mücadele eden askerlerimizle polislerimizin künyeleri bulunmaktadır. Terörle mücadelede şehit düşen 92 Çorumlu askerimizle, 16 polisimizin künyeleri ile şehadet tarihleriyle, şehadet yerleri yazılıdır.
Kaidenin sağ tarafında ise; İstiklal Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Harekâtında şehit düşen askerlerimizin künyeleri bulunmaktadır.
Çorum'a en hakim tepe olan Bayraktepe'den Çorum'a bakış. Gece aydınlatmaları mevcut olup şehirden de geceleyin Bayraktepe görünmektedir.
Bir başka açıdan bakış.

1 yorum:

法律-筆記 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.