9 Kasım 2010 Salı

Çorum Belediyesi'nden Bir Kültür Hizmeti Daha...

Bu gün belediyede çalışan bir arkadaşım aradı yanına gittim. Benim kitaplara düşkün olduğumu bildiğinden belediyenin bastırmış olduğu 4 adet kitabı almış bana vermek için bekliyormuş. Sağ olsun.

Her zamanki gibi güzel konular içeren kitaplar bastırmışlar. Kitaplardan kısaca bahsetmek gerekirse;

1) "Geçmiş Zaman Halleri III" isimli kitapta; kent görünümünden fotoğraflar, tarihi yapı fotoğrafları, tanınmış şahıs belge ve topluluk fotoğrafları, ulaşım araçları, kutlama, bayram, temel atma ve cenaze merasimleriyle eski belediye başkanlarına ait fotoğraflar biyografilerden bahsetmiş. Çorum'un eski fotoğraflarının görüntülenmesi gerçekten çok hoş olmuş.

2) Ethem ERKOÇ'un yazmış olduğu Necmi ŞAMLI'dan ve Çorum'un geçmişinden bahseden mükemmel bir belgesel.

3) M.İhsan SABUNCUOĞLU'nun kaleme aldığı "ÇORUM TARİHİNE AİT DERLEMELERİM I-II-II ve MAARİF HAYATIMIZ" isimli Çorum tarihine ait bulunmaz bir eser ile;

4) Belediyemiz lise ve dengi okul öğrencilerimizi de ihmal etmeyerek "BİR MUSTAFA KEMAL DÜŞÜNÜYORUM" isimli; Ulu Önder ATATÜRK'ün 72 nci ölüm yıldönümü hatırasına Atamızın Gençliğe Hitabesi ile başlayan ve kronolojisi, soyağacı, hayatı, son yılları ve ölümü, vasiyeti, tabutunun açıldığı an, anıtkabir ve bilinmeyen yönlerini içeren içerisinde hiç yayınlanmamış fotoğrafları bulunan değerli bir kitabı kültür hizmeti olarak sunmuştur.

Bu nedenlerden ötürü Sayın Başkanımız Muzaffer KÜLCÜ'yü tebrik ederim. Yapacağı hizmetlerden kuşkumuz yoktur...

M.İhsan SABUNCUOĞLU'nun yazdığı, Abdulkadir OZULU ile İrfan YİĞİT'in yayına hazırladığı Çorum Tarihine Ait Derlemelerim I-II-II ve Maarif Hayatımız isimli kitapta; Danişmentoğulları'nın Çorum'u fethinden tutun da, Evliya Çelebi'nin gezilerine, Hititler'e, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi'ne kadar bir çok bilinmeyene ışık tutan bu ansiklopedik kitapta o kadar çok değerli bilgi ve belge var ki yazanların ve yayınlayanların ellerine sağlık.
Adı geçen kitabın 59 ve 60 ıncı sayfalarında "Liseyi Nasıl Açtık" konulu yazısında dedem Lütfi MUSAAĞAOĞLU'nun da adı geçmektedir.
Belediyemiz, bu değerli eserleri verdiği şahısların kitapları normal bir poşete koymasına veya elde taşımasına gönlü razı olmayarak, belediyemizin amblemini güzel bir desenin çevirdiği çantaya koymayıda ihmal etmemiş.
Çorum Belediyesi, gerçekten güzel bir kültür hizmetine daha imza atmıştır...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

EH!GKHAN EVLATCM*
-TORBA RESİMLERİNİ DİK CEKSEYDİN YA!
ANLAYAMADIM ÖNCE!ALLAH ALLAH!KÜCÜK HURC MU?SONRA..BLOGUN ADI GELDİ AKLIMA;( NE VAKİTDEN BERİ SÜSLÜ PÜSLÜ TABUTLARIMIZ OLDU!DİYE..SONRA OKUDUM..ANLADM:)
*OKUMAK GEREK!