8 Aralık 2012 Cumartesi

Tabancalarım

Üç tabancam vardı dördüncüsü için 1 aydır uğraşıyordum ki dördüncü tabancamı da aldım. Ama dördüncü tabancamı isteyerek ve severek aldım. 

Sırasıyla tabancalarım ve özgeçmişleri;

Bu birinci tabancam Kırıkkale marka olup 7.65 mm. çapında, 7 mermi kapasitelidir. İstanbul'da iken satmışlardı bu tabancayı bana, standart dışı silahlar olarak. Em.Gn.Md'lüğü standart dışına çıkan silahları sicil numarasına göre personele satmıştı o sırada, 1989 yılında almıştım. 
İkinci tabancam, İspanyol malı olup Star marka,  7.65 mm. çapında 9 mermi kapasitelidir. Bu silah emekli personele satılan silahlardandır. Emekli olduğum gün Ankara MKE Silah Satış'tan almıştım. 2002 yılında. 

Zoralım silahlar sınıfındadır. Şöyle ki; ülke genelinde ruhsatsız ve suçta kullanılan silahın adli makamlarca el konulduktan sonra mahkeme sonunda temize çıkartılıp ruhsata bağlanıp MKE fabrikalarına teslim edilip daha sonra silah taşımayı hak edenlere satılan silahlardandır. Bu silahımın kabzesini söktüğümde Ankara'da bir olayda kullanılıp ağır ceza mahkemesi tarafından el konulduğuna dair dosya numarası mevcuttu.   
Üçüncü silahım, Belçika yapımı Browning marka 14'lü tabir edilen, 14 mermi kapasiteli 9 mm. çapında, devlet tarafından Em. teşkilatına alınan, personele görevi esnasında taşıması için verilen Beylik silahımdır. 1984 yılından beri taşımakta olduğum silahımdır. 

Silahın asıl rengi mat siyah olup, 1990 yılında Düzce'de işleme krom yaptırdım, silahın orijinalliğini bozdurduğuma halen de pişmanım. 

   Silah 1972 Belçika yapımı olup 40 yıldır hiç bir aksama meydana getirmeden çalışmış olmasına rağmen boş kovanı çıkartırken bazı sorunlar yaşamasından dolayı MKE Bakım Onarım Şubesi'ne bıraktım. Silah tamir edildikten sonra adresime özel bir kuryeyle gönderilecek.  
Bu da dördüncü ve  Perşembe günü severek aldığım silahım. Samsun Yurt Savunma Sanayi Fabrikası'nda üretilen Shark FC tipi (Köpek balığı demekmiş) 15 +1 mermi kapasiteli 9 mm. çapınca dünyaca ünlü markalar arasına giren silahım.   
Yeni silahımın markasının yakın görüntüsü.

Ankara'ya silah almaya gelişimde bana çok yardımları dokunan, beni AŞTİ'den alıp MKE Silah satışa götüren, evinde misafir eden, 2 gün boyunca kahrımı çeken, daha sonra gene beni AŞTİ'den 19'a postalayan kayın biraderim Ahmet'e, Çok çok çok değerli Kardeşim J. ve değerli hanımefendi anneleri ile birlikte işlerini güçlerini bırakarak gelen f.d. Hanım'a bana ayırdıkları zaman için edecek teşekkürleri kelimelere yansıtamadığım için bağışlanmamı diliyorum.

Değerli Kardeşim J., Hanımefendi anneleri ve f.d. Hanım'dan ayrıldıktan sonra Marabam Şrf'yle Anıtkabir gezimiz, J. Kardeşim ve f.d. Hanım'ın hediye görüntülerini biraz sonra açacağım konuda yazacağım. Ahmedim senide, halamı da yazacağım.

Çok yordun beni Ankara.... Evimdeyim elimde çok sevdiğim Köpek balığımla...

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne güzel sonunda köpek balığına kavuşmuşsun abi :) Tekrar hayırlı olsun. Diğer yazılarını dört gözle bekliyorum...

mercan

ÇAĞATAY dedi ki...

Yenge çok sağ olun, teşekkürler.

Ahmetlerin, çocuklar Mustafa ve Ayşe'nin ve halamın çok selamları var size.

Diğer konuları da gün içerisinde açacağım.

Jardzy dedi ki...

Köpekbalığı güzel evet. Güle güle seyredin.

İçi doludur diye emniyeti açmamıştım. İyi ki açmamışım.

İyi ki geldiniz. O gün eve misafir yağacağı tuttu. Bir dahakine artık!

Adsız dedi ki...

Tüm selam gönderenler sağolsun. Aleyküm selam...

mercan

ÇAĞATAY dedi ki...

Değerli J.;

O sırada aklıma gelmedi keşke poligona girip bir şarjör mermi attırsaydım size.

Jardzy dedi ki...

Tühh!
İyiyimdir ben atış konusunda. Güvenlik personeli beni test etmişti, aferin almıştım :)

Tülay GÜRDAL dedi ki...

Umut ediyorum ki bu tür silahlar sizde olduğu üzere sadece koleksiyon ve hatıra olarak evimizin bir köşesinde kalsın... Saygılarımla,

ÇAĞATAY dedi ki...

J. Kardeşim benim de şimdi aklıma geldi. Keşke orada deneme babından ateş etseydiniz iyi olurdu.

ÇAĞATAY dedi ki...

Tülay Hocam;

Tabancalar koleksiyon amaçlı değil; Yurt savunmasında kullanılacak yeri geldiği zaman.

Ulu Başbuğ ATATÜRK'ün Gençliğe Hitabesi herkesin aklında.

Aziz Vatanımız tehlike altında...

Jardzy dedi ki...

Savunma vakti geldiğinde, benim de elim silah tutacak!

Çekiç ve çiviyi de anlatın lütfen. Bekliyoruz yazıları.

ÇAĞATAY dedi ki...

Değerli J.;

Savunma vakti geldiğinde elbette sizde saflarda olacaksınız, Ya sevilecek ya terk edilecek, başka çaresi yok...

Çekiç ve çiviyi unutmuştum ilerleyen saatlerde yazacağım.