13 Aralık 2012 Perşembe

Canım Halam...

Ankara'da bulunduğumuz zaman içerisinde halama da uğradım. Nurşen BOZKURT halama. Akrabalarım içinde dünyalar kadar çok sevdiğim halama. 
Kayın biraderim Ahmet kadar yakın olabilsem halama, Ankara'da olsan, hiç yanından ayrılmazdım canım halamın. 
Halam ve çok sevdiğim Osmanım...
Osman seni ne kadar çok sevdiğimi bilemezsin, Babam beni Ankara'ya canım halamın yanına yolladığında sen o zamanlar ufacık bir çocuktun, seninle oynardım ben... 
Halam çiçekleri çok sever, evindeki ağaç kadar büyümüş difenbahyanın yanındaki koltukta oturdum halama gittiğimde.  
Bu da difenbahyanın karşısındaki ağacı, Hala; nasıl baktın bu ağaçlara? Bu mevsimde bile yaprakları pırıl pırıl ve yemyeşil. 
Halamın evinden bazı görüntüler aldım, bu köşe çok hoşuma gitti. Halam gezmeyi çok sever, bir gurubu var onlarla devamlı ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini gezerler.  
Bu fotoğraftaki halamı, evlenmeden önceki halini çok iyi hatırlıyorum. Dünyanın en güzel insanıydı...

Benim gözümde bu dünyaya ait olmayan, çok çok uzak gezegenlerden, yıldızlardan gelmiş bir melekti Halam...

Babam beni Merzifon'a götürmüştü Sapanca'dan halamın düğünü için, o zamanlar 6-7 yaşlarındaydım galiba. Halam da Merzifon'a yakın bir köyde, yanılmıyorsam Sarı Köy'de ilkokul öğretmenliği yapıyordu. Köy okulu Merzifon'a 10 kilometre uzaklıktaydı, canım halam her gün o karlı çamurlu yolları yürüyerek gider gelirdi okuluna; modern Türkiye'nin başlangıcıydı halamın o yolları yürüyerek gidip gelmesi. Nerede o zamanlar 1958-59 yıllarında servisler? 
12 Mayıs 2011 günü Samsun Atatürk heykeli önünde, 1957 Erzurum Nene Hatun Öğretmen Okulu mezunlarının buluşmasının fotoğrafı. 

Halam, oturanlardan beyaz elbiseli siyah kaşkollu olanı.   
                                                Halamın torunları, Müjde kardeşimin ikizleri...

Hala sizi çok seviyoruz, Gkhn, Şrf, MHRMH, DLR...

4 yorum:

fermina daza dedi ki...

halanızın gençlik fotoğrafı ne kadar güzel! keşke şimdi de öyle fotoğraflar çekseler. allah uzun ömür versin, o neslin öğretmenlerine çok saygı duyuyorum.

difenbahyanın karşısındaki o çok yapraklı ağaca "benjamin" diyorlar, j.'nin fotoğraf makinasıyla adaş :) bizim evdeki bi türlü böyle serpilemedi ama ölmüyor da, beni çok üzüyor :) maşallah halanızınki gerçekten ağaç olmuş, ne kadar sağlıklı görünüyor.

Adsız dedi ki...

Abi halanız sevilmeyecek biri değil ki.Özellikle Mustafa ve ben halanızı çok sevdik. Gençlik fotoğrafında da görüldüğü gibi halanızın sadece kalbi ve insanlığı değil yüzü de çok güzel. Allahım halanıza sağlıklı ve uzun ömürler versin.

mercan

ÇAĞATAY dedi ki...

Sağ olunuz f.d. Hanım.

Süs bitkilerine pek merakım olmadığından bitkinin adını bilmiyordum onu da öğrenmiş oldum, teşekkürler.

ÇAĞATAY dedi ki...

Sağ olunuz Yenge;

Sizler de tanıştınız halamla, o değerli insanla.