16 Kasım 2011 Çarşamba

Babamdan Kore Hatıraları

Babam Kore'den geleli 5 ay kadar oluyor. Kore Devleti'nin vermiş olduğu bazı belgeleri daha önce yayınlayamamıştım şimdi burada paylaşıyorum.
Babam, Kore'den geldikten sonra evde otururken. 

Türk Gazilerine verilmek üzere Dongsong İlkokulu 6 sınıf öğrencisi Junyong LEE'lin yazmış olduğu mektubun zarfı. 
Kore, Dongsong İlkokulu öğrencisi Junyong LEE'nin mektubu:

"Merhaba!

Bizim ülkeye hoş geldiniz. 60 yıl önce de kardeş ülke olan Türkiye'den bizleri korumak için geldiğinizi biliyorum. Ve canınızın pahasına mücadele verdiğinizi de duydum. Ben sizlerin gösterdiği fedakarlığı bu mektupla teşekkürlerimi iletmekten başka birşey yapamadığım için çok özür dilerim. Geçen kış Kore çok soğuk bir mevsim geçirdi. Ama sizler o soğuk kıştan ziyade Kuzey Kore'nin kışında büyük mücadeleler gösterdiniz. Sonuç olarak kendi canınızı ve arkadaşlarınınkini feda edecek kadar önemli şey ne olabilir!! Cevabını şimdi buldum. 60 yıl öncesinde sizler ülkeyi kan gölüne çeviren bu topraklarda her şey ülke halkının barışı ve huzuruymuş. Sizlerin gösterdiği fedakarlıklar sayesinde bizim ülke çok gelişti. Asya'da ezilen ülke değil dünya ülkeleri arasında ilklere doğru ilerleme gösteren ülke olarak yürümekteyiz. Sizler olmasaydınız bizler savaşta mağlup düşüp dünya ülkeleri arasında ilklere koşan ülkemiz olmayacaktı. Biz, sizlerin gösterdiği fedakarlığı asla unutmayacağız. Henüz savaşımız bitmedi. Ama artık Kuzeye vereceğimiz cesaretimiz yüksektir. Sizlerin bizlere verdiği cesaretler sayesinde. Tekrardan çok teşekkür ederim. 
Sağlıcakla kalın. 
9 Haziran 2011  Jungong Lee"

Burada da Kore Devletinin Türk Gazilerine vermiş olduğu çerçeveletilmiş TEŞEKKÜR BELGESİ görülmektedir. Belgede aynan şöyle yazılıdır:

"TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE

60 YILLIK BAĞLILIK
60 YILLIK DOSTLUK

BU GÜN ÖZENLE SAHİP ÇIKTIĞIMIZ BARIŞ REFAH VE ÖZGÜRLÜKLER ORTAMI.
KENDİNİZİ DÜŞÜNMEDEN GÖSTERDİĞİNİZ ÖZVERİ VE KATKILAR SAYESİNDE KURULMUŞTUR.
KORE SİZLERE SONSUZA DEK MİNNETTAR KALACAKTIR VE.
ULUSLARIMIZ ARASINDAKİ GÜVEN VE DOSTLUĞU GÜÇLENDİRMEYİ SÜRDÜRECEKTİR.

KORE CUMHURİYETİ."

Babam ve Türk Gazilerinin Kore'de bulundukları sırada giymiş oldukları başlık. İki yanında da 'MUHARİP GAZİ' yazmaktadır. 

Bu belge daha önce 2006 yılında Kore Devleti tarafından gönderilmişti. 

Kore Devletinin Gazilerimizi 'BARIŞ BÜYÜKELÇİSİ' ilan ettiği belge...

Hiç yorum yok: