4 Kasım 2011 Cuma

Abdullah Amcam...

Abdullah amcamla, blüm denilen oyunu oynadık. Beni yenince o kadar çok sevindi ki, söyleyecek kelime bulamadı...

84 yaşında olan Abdullah Efe; dinç olmasına karşılık kulakları biraz ağır işittiğinden dolayı işitme cihazı takmaktadır. Her sabah saat 06:00'da gelerek bahçesini düzenli olarak sular. Son 2 yıldır bahçenin ekim işleriyle uğraşmamaya başladı. Bahçenin ekilip biçilme işlerine oğlu Şener bey bakmaktadır.

Abdullah amcam her sabah geldiği gibi akşamları da gelip bahçesini kontrol eder. Bu sırada da elimiz değerse açık havada, benim balkonda blüm oynarız. Kendileri beni yenmek için elinden gelen bütün gayreti gösterir. Yenilmeyi asla kabul etmez, yendiğim zamanlar çok sinirli olur, evine giderken bile yarım ağızla "Allahaısmarladık, iyi akşamlar..." der gider. Ama yendiği zaman da keyfine diyecek yoktur.

Aman Abdullah Efem, her zaman yen de, yeter ki hep yanımızda ol...

Videoda Abdullah amcamın elinde sigara görünmektedir. Abdullah amcam sigarayı bırakalı 3-4 yıl oldu. Yanıma geldiğinde sigaramdan bir tane yakar ama dumanını içine çekmez. Bazı sabahlar gelirken de benim içtiğim sigaradan bir paket almadan da gelmez. Bu kadar da anlayışlıdır Abdullah Efem. Ne de olsa eski toprak...

Hiç yorum yok: