10 Aralık 2010 Cuma

SEATTLE

Seattle, Amerika Birleşik Devletleri’nin Washinton eyaletinde bulunan bir şehirdir. ABD'nin en kuzeybatı ucunda, King County'de yer alır.

Şehrin adı, şehrin kuruluşundan önce bölgede ikamet etmiş olup daha sonra göç ettirilen Kızılderili Duwamish ve Suquamish kabilelerin önderi Şef Seattle (Si’ahl)'dan alındı.

Kızılderili Şefi Seattle'ın heykeli
Starbucks Coffee'lerden birisinin içerisinde bulunan Türkiye'ye ait resimlerin çerçeveletilmiş resimleri (Dilara'nın kamerasından)
Nirvana, Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden gibi pek çok grunge müzik grubu bu şehirden çıktığı için şehir grunge müzikle anılır olmuştur. Meşhur Starbucks cafelerinin de doğduğu yerdir.
Seattle'daki otellerden en büyüğü olan The Fairmond Olympic Hotel'in bahçe girişi (Dilara'nın kamerasından)
Dilara'nın kamerasından Seattle'ın çeşitli görüntüleri.


Seattle, ABD'nin en büyük ilk on şehrinden biridir. Kanada'da altın bulunması ile Kalifornia'daki altın avcıları Kanada'ya hücum etmiştir. Kanada hükümeti bir kural getirip altın avcılarının tam teçhizatlı olarak Kanada'ya girmelerini zorunlu tutmuş ve Seattle, Kanada'dan önceki son ABD şehri olduğundan bu sayede oldukça kalkınmıştır.

Ocak ayı ortalama sıcaklığı 4.5 °C iken, Temmuzda 18,4 °C'dir. 1961 - 1990 yılları arasındaki ölçümlere göre yıllık olarak ortalama 944,6 m3 yağış almaktadır. Seattle'ın doğal konumu çok etkileyicidir. Puget Sound'daki körfezi, karla kaplı, arka planda beliren Olympic ve Cascade dağlarıyla yemyeşil bir eyalet olan Washington, ve hepsinin üzerinde yükselen 4.400 metrelik Rainer Dağı'yla çevrelenmiştir. İklim, şehre "Zümrüt" unvanını kazandıracak kadar canlı ve nemlidir. İlkbahar ve yaz mevsiminde burası gerçekten de pırıl pırıldır.

Hiç yorum yok: