16 Eylül 2011 Cuma

Dilara'yı Okuluna Bıraktık

Dilara'yı bu hafta başında açılan okuluna bıraktık.

Çorum'a 300 kilometre uzaklıkta olan Nevşehir'e Dilara'yı kendi arabamla bırakmak ve Görmediğim yerleri, gezmediğim yerleri gezmek istedim. İyi ki de gitmişiz, tabiat harikası yerlermiş buraları.

Ben, ülkemize gelen turistleri Antalya, İstanbul, ne bileyin deniz kenarlarına falan gelir bilirdim. Buraları gördükten sonra neyin ne olduğunu anladım. Her kilometre karesi tabiat harikalarıyla dolu, hemen hemen bütün ilçeleri 'Dünya Mirası' listelerine dahil edilmiş yerler; dünyanın her yerinden akın akın gelen insanları görmek mümkün, bilhassa Uzak Doğu'dan gelen milletleri...
Şimdilerde buralara yapılan modern binalara bile doğanın görüntüleri yansıtılmış. Yapılan binalar mutlaka 'Peri Bacaları'na benzetilmiş. Üniversitenin ambleminde ve giriş kapısı mermerlerinde olduğu gibi...
Üniversitenin amblemini; peri bacaları şeklinde 'N' harfi ile başlatmış, 'Ü' harfinin üzerine ise bacaların üzerlerindeki taşlara benzeterek Türk bayrağı şekliyle tamamlamışlar.

Kısaca Nevşehir Üniversitesi'nden bahsedecek olursak: Nevşehir Üniversitesi 17 Mayıs 2007 tarihinde hizmete giren 17 üniversiteden biridir.

Üniversitemiz Erciyes Üniversitesi’ne bağlı olan Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Nevşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Nevşehir Sema-Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Gazi Üniversitesi’ne bağlı olan Hacı Bektaş Veli Meslek Yüksekokulu ve Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olan Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu’nu bünyesine katmıştır.

Üniversitemiz, bunun yanı sıra Turizm Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi ile Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsünü de bünyesinde barındırmaktadır.

Bilimsel faaliyetlerini 6 fakülte, 1 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 2 enstitü ve 3 araştırma merkezi ile sürdüren ve adını şehrimizden alan üniversitemiz eğitim-öğretim faaliyetlerine Nevşehir Üniversitesi Vakfı’nın katkılarıyla yeni açılacak olan birimleri ile devam edecektir.

Nevşehir Üniversitesi birisi ana yerleşke olmak üzere toplam 6 farklı yerleşkede öğrenci ve bilim adamlarının hizmetindedir.

Üniversitemiz, bilimsel faaliyetleri esas alan geniş akademik kadrosu, 2011 yılı itibariyle 8500’den fazla öğrencisi, fiziksel ve sosyal imkânlarıyla Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisi olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesinde yer alan Nevşehir Üniversitesi, toplumumuzun kalkınmasında ve aydınlanmasında çok önemli bir role sahiptir. (Not: Bu bilgiler Üniversitenin internet sayfasından alınmıştır.)
Üniversite'nin yerleşkeleri ve bahçesinden görünüm.
Yeni yapılmakta olan ek binaları ve öğrenim birimlerinin görünümü.
Yapılmakta olan binaların doğadaki kayalara benzetilmesini hayretle gördüm. Türk mühendisleri gerçekten tüm yaratıcılıklarını ortaya koymuşlar.
Dekanlık binasının yanında ki Atatürk heykeli.
Dilara'nın okuduğu 'Turizm Fakültesi'nın girişi. Okulun her yerinde olduğu gibi burada da yol çalışmaları devam etmekteydi.
Dilara, bu yıl dördüncü ve son sınıfında okuyacağı okulunun giriş kapısının önünde.

Başarılar diliyoruz Dilara sana...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

SELMLAR DİLARANIN AİLESİ,SİZLERİ VE ONU KUTLUYORUM*2 EVLADIDA BÖYLE SEVİYELİ DÜZEYLERE GETİRMEK KOCAMAAN BİR İS*HATTA DÜNYANIN TÜM SABAHLARINA DEGER(*GÜZEL KIZINIZADA*SAGLIKLI,BASARILI SENE DİLERİZ.

ÇAĞATAY dedi ki...

Sağ olun Abla.

Teşekkür eder ellerinizden öperiz...