5 Ekim 2010 Salı

Eski Çalışma Odam...


Eski fotoğraflarımı karıştırırken bundan 16 sene önceki çalışma odamın fotoğrafını buldum. O zamanlar bilgisayarlar, MP3 müzik çalarlar, digital kameralar, LCD ekran televizyonlar neredeeee?

Her şey manuelmiş. Farkındaysanız masanın solunda düşecekmiş gibi duran siyah renk telefon ilk çıkan tuşlu telefonlardan. Bir tek o telefon zamanının teknoloji harikalarından. Masanın ortalarda duran o zamanların olmazsa olmazlarından Taiwan malı pilli bir radyo-teyple dünya ile irtibatımızı sağlıyorduk. O, pilleri fazla dayanmayan radyo ile ülkenin ve dünyanın önemli ajanslarını dinlerdik saat başı.

Yine masanın üzerinde 24 saat açık duran Amerikan malı, haddinden fazla büyük olan MOTOROLA marka bir telsiz. Şarjı 12 saat bile sürmezdi, her daim bataryada bulundurulması gerekliydi.

Yine masanın üzerinde birisi Marlboro diğeri Parliament olmak üzere 2 paket sigara. Kaliteli markalar olduğuna bakmayınız o sigaraların Amerika içerisinde satışları yasak sigaralardandı, anlayacağınız kaçak tabir edilen en adi tütünlerden yapılmış sigaralar.

1994 yılının en popüler içkilerinden olan yeni ambalajlı Yeni Rakı'sız bir masa olamayacağı aşikardır. Şimdikiler o şişenin bir Yeni Rakı'ya ait olduğunu bilemezler zannedersem. Yeni Rakı'nın adı her ne kadar YENİ ise de 15 sene önce de YENİ idi. Herkesin bildiği gibi beyaz peynirsizde içilmiyordu. O karede tek değişmeyen şey bu bence...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ruhlarımızda ne gencmis o vakitler..**HEPSİNDEN MÜHİMİ DÜNYANIN BU KADAR İGRENC DÜSÜNCELERLE YÖNETİLDİGİNİ ANLAMAMISTIK..;(VEDE ÜLKEMİZDE OLUP BİTENLERİN..HERSEY PARA!!İTİBAR!!HIRSIYLA BUMBURUSUK OLMUS VAZİYETDE:(