29 Ekim 2010 Cuma

Cennete Dönüş ( Return to Paradise) James MICHANER


James MICHANER, (Return to Paradise) Cennete Dönüş adlı eseri ile bu kez inanılmaz bir yolculuğu konu alıyor. Önce Jiji'nin doğusunda bir atolün meydana gelişiyle başlayıp okuru Tahiti, Guadalkanal ve Yeni Hebrit adalarındaki Espiritu Santo'ya kadar götürüyor. Son derece ilginç ve incelik ve duyarlılıkla kaleme alınan Gezi Notları bu egzotik ülkenin harikalarını gözler önüne seriyor. Ayrıca uzak, bilinmeyen toprakların ezeli sorunlarını yaşantılarını gün ışığına çıkartıyor.
Cennete Dönüş'ü sadece bir yolculuk anısı olarak almak doğru olmaz. Anlatılan yerlerin değişik yaşantıları hikayeler şeklinde sunulmuştur. Hepsi de ölümsüz, hepsi de heyecan dolu ve dimağlardan silinmeyecek kadar etkili bir anlatışa sahiptir. Öyle ki, Pasifik hikayelerinin babası sayılan Somerest MAUGHAM'ın eserlerini bile aratmayacak niteliktedir.
Şiddetle tavsiye edebilirim.

2 yorum:

Irina dedi ki...

thanks for your sweet comment, so nice of you!

Adsız dedi ki...

Hi, I had the blog Holo Holo Hawaii. But I have since switched over to Wordpress. Something happened to my blogspot blog and I can't get back into it. If you would still like to follow me you can find me at http://kareninhoholulu.wordpress.com