2 Kasım 2009 Pazartesi

Doğayla içiçe olmanın özlemi...

Bu gördüğünüz fotoğrafları Değerli Z... Ablam g.mailime yollamış, sağolsunlar erinmemiş, üşenmemiş oturmuş bunları bana yollamış. Belli ki her kare kendisinde bir sevinç uyandırıyor, her karede dünyanın güzelliklerini buluyor. Gerçi kendisi dünyayı doğudan batıya, kuzeyden güneye gezmiş bir insandır, lakin uzunca bir zamandır kendini canım İstanbul'a hapsetmiştir, doğadan maada alışverişe adamıştır kendisini şimdilerde.

Yukardaki kuş gibi özgür olmak, uzunca yolculuklara çıkmak isteyen Ablam bakalım dünyanın güzelliklerini bizimle nasıl paylaşmış?
Burası ABD'de Kolarado eyaleti sınırları içerisinde Kolarado Nehri'nin civarındaki Grand (büyük) konyondur. Ablam buralara kadar gelmiş ama burasını görmeden gittiği için içerisinde bir özlem kalmıştır. Buraları görmeyi, buralardaki uçurumların kenarında dolanmayı pek arzu etmektedir. Manzaraya bakarken doğal olarak insanın karnı acıkabilir, bir de oralarda yarım ekmek arası kokoreç bulabilsek ne yenir. Lakin; Ablam öyle yarım ekmek arası, döner, kokoreç yiyecek bir insan değildir. Kendisi salaş yerlerden hazetmez, illaki yıldızlı bir lokantada oturmalı. Kendileri börtüböcekten hoşlanmadığı gibi hoşlananlardan da hoşlanmaz. Ablam bilmez ki, buralarda ne yılanlar, hem de çıngıraklısından, ne akrepler hem de karasından bulunduğunu. Ama sever buraları, buralarda bulunmayı çok ister.
Burası da ABD-Kanada sınırında bir yer olsa gerek. Yük trenleri mi yoksa yolcu trenleri mi ben pek ayırt edemedim ama Kanada deyince hep Ablam aklıma gelir. Orada ormanların içerisinde gölün kenarında tahtadan yapılmış bir evleri varmış bir dostlarının oraya gitmişlerdi bir defasında Ablam çok eylenmiş lakin Kanada dağ ayılarının varlığından da biraz çekinmemiş değildir. Ablam haklı bu fotoğrafı yollamakta. Şimdi o trenin lokantalı vagonunda oturmak, gölü, dağları, karlarla kaplı zirvelere bakarken sıcacık vagonda olmak ne harika bir şeydir. Genelde orada viski içerler galiba ama Ablam içkiden de hoşlanmaz, içenden de...
İşite bu! Bu da Hans Ağabeyimin yatı. Hans Ağabeyim denize aşıktır, her fırsatta atlar uzak denizlere gider, çok uzaklara gider. Hatta bir gün benim oralarada gelmiş Datça'ya ama ben o zamanlar orada yokmuşum.
Hans Ağabeyim, denizde, daha doğrusu suda olmayı karada olmaya yeğler. O kadar deniz fanatiğidir ki bir seferinde Almanya'da köylerinin bulunduğu yerde deniz olmadığına kızarak 5-10 arkadaş almışlar ellerine küreği, kazmayı, çapayı Allah ne verdiyse kazmaya başlamışlar. O kadar seviyorlar ki denizi, kaza kaza orasını göl haline getirmişler sonra yatlarını çekmişler kamyonla koymuşlar o göle. İşte Hans W. Ağabeyim böyle çok sever gölü, denizi.
Ablam bu tip görüntüleri çok sever. Ayın batışı, ayın bulutların arasından çıkışı, görünmesi, hele de sonbaharı o sararmış yapraklardan ötürü çok sever. O sararmış yaprakların üzerine basarak yürümeyi çok sever. Bu sararmış yaprakların illâki Çamlıca'da olması gerekir, başka yerdeki sararmış yapraklar olmaz mutlaka Çamlıca'da olmalı. :)
İşte bu da Ablamın çok sevdiği karelerden bir tanesi. Ablam bayılıyor böyle gri, yağmurumsu, ağlamaklı havalara. Bütün yaz boyunca deniz, havuz diye sayıkladı durdu. Kendisinde olan imkanlar başka birisinde olsaydı o şahıs dünyayı dolanırdı hem de 2-3 kez ama Ablam resimleri çok seviyor. Böyle romantizm kokanları bilhassa. Ah Ablam ahh kaç kere dedim gel buralara, otur incirin altında. Siz bir şeye karışmayın ne isterseniz ben hazırlarım sonra git, al seni çok seven yeğenlerini de yanına, denize mi gireceksiniz, havuza mı gireceksiniz gidin gezin, eğlenin. Gelmedi, daha doğrusu gelemedi, Ablamın bakmakla mükellef olduğu insanlar var, işte onları bırakıp bir yere gidemiyor Ablam...

Ben bu fotoğrafı pek anlayamadım. Ablamın böyle yerleri sevmemesi lazım lakin bu fotoğrafı da yollamış. Hiç tahmin etmiyorum Ablamın otlayan mandalardan, ineklerden hazedeceğini. Ama Ablam kış aylarını da çok sever, kış aylarında karların yağmasını, karları seyretmesini çok sever. Ama burada kış, yaz ve sonbahar içiçe geçmiş durumda. Dağlar kış, eteklerindeki nehrin etrafı yeşilliklerle kaplı yaz, beri tarafda ise sonbahar!

Abla, o kadar değişik bir yapıya sahipsiniz ki pes doğrusu, bir anda 4 mevsimi bile yaşayacak güç ve kudrettesiniz, halâ sol tarafım düğümlendi, sağ tarafım acıdı, troit bezim şey oldu, ter bastı, offf Abla, ne anlaşılmaz bir yapı buuuuuuuuu...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

BU RESİM SENİN DAGLARA ÖZLEMİN!İCİNDİ!
TAHMIN EDEMEDİN HA!TÜH!
*AMA DİGER RESİMLERLE ALAKALI YORUMLARINA *PEK BAYILDIMM YAW!
HELEDE AGLAMAKLI HAVA*SÖZCÜGÜ MÜKEMMEL..EVET..CAMLICAMDA,O HAVALARI COK YASADIGIMDAN OLSA GEREK..KESKE..ORALARA YERLESNLERİ*YARADAN BİR AVAZDA---ALIVERSE::)) OHH!!BİZ GENE GİDİP,CAMLARIMZIN ARASINDA YASASAK..
*TANRIDAN DİLEGİM BUDUR*BU İMKANI YARATIPDA,,O SEHİR AYILARINI-afedersiniz..YERLERİNE GÖNDERENLEREİN KALAN ÖMRÜMDE KÖLESİ OLACAGIM*yeterki,onların memeleketlerini,ÖYLE GÜZEL YAPSINKİ!HER kimse?O CESARET HER KİMDE VAR İSE?
ONLAR BİZİ BURALARDAN KOVAMADAN!!!!!!kendiliklerinden,AİT OLDUKLARI YERLERE GİTSİNLER*
--BENİMNDE VASİYETİM BUDUR!UNUTMA!EWLATCIM.
ELLERİN DERT GÖRMESİN:)COK İYİ OLMUSLAR..
---AMA ORADAKİ,KATAR..GİBİ BİRSEY VAR YA!ORADA YAZIYOOOORRRR****ALASKA*diye.GÖZLERİN YORULMUS!anladm.
**bence,nacizane!!gözlük numaran,gecen seneden bu yana,YÜKSELMİS*OLMALI?benim öyleydi..43 yasında aniden BASLADI..TİROİDbezinin durmasıyla..yaslılık belirtileride:(SU ANDA..2 CİVARI..BİRİ DAHA FARKLI TABİİ...yani hızla ilerliyor!bir yerde duruyor!
***EFENDİM,YİNE NACİZANE,BU DEFA,ALMAN DR HANIMCIM,BANA BİLGİSAYAR İCİN,AYRI BİR GÖZLÜK CAMI VERDİ**yani,gözler ALARM VERİYORSA!gene dr.gerekli!yeni gittim**lerle OLMUYOR!
GÖZLERİMİZ..COOK MÜHİM*dir.kasıntı,sulanma varsa!dahada MÜHİM!
**KENDİMİZİ MÜHİMSEYELİM!