Bu gün Cumartesi Pazar'ı idi. Boş boş durmaktansa turşu yapayım dedim. Önce 2 kilo biberiye aldım. Yukarda görüldüğü gibi;
Sonra biberiyelerin saplarını koparttım;
Kopartılan saplar görülüyor;
Saplar kopartılıp biberiyelerin altlarından kesildi;
Hazır turşu suyu kullandım;
Biraz sarmısak kattım. Taşkörü sarmısağı;
Defne yapraklı biberiye turşusu 1 hafta sonra hazır...
4 yorum:
MUHTESEMM::))GERCEKTEN ALEM EVLATSIN YAW!=::))
NASILDA SABIRLA*ÜSENMEDEN GÖRSEL SÖLEN GİBİ HAZIRLAMISSIN TARİFLERİNİ.NE DİYEYİM BRE GKLER HANI..ELLERİN DERT GÖRMESİN..BENDE ALDIM..KURUMUSLAR..YANİ KÖTÜ OLMUSLAR..OYSA SALATALAIK..LAHANA..VS..TURSUSU YAPMISTIM..IMM..NEFİS OLMUS..AMMA*SANIRIM BİBERİYEYİ ACI DİYE..TURSU AYPMAMISIM:( SİMDİ GECMİ OLDU?
Afiyetle okudum :) Ben de çok severim bu biber turşusunu, ama hep hazır alıyorum. Okuduğum ve fotolardan gördüğüm kadarıyla kolay gibi duruyor yapması, bir denemek lazım.. Ya da siz yapın, bize kalmaya gelin, turşuyu da getirin.. Sevgiler.
Abla; siz zahmet etmeyin ben yapar size yollarım. Ayrıca daha zamanı geçmedi. Büyük marketlerde bulunur mu bilemiyorum. Benim bulunduğum yerdeki pazarlara köylüler getiriyorlar...
Değerli Ceren;
Sizin oralara (Bursa) gelmek biraz zor olur ama ben babaya bir şeyler yollayacağım; sizin içinde ufak bir kavanoz biberiye turşusu yollarım. (Türkiye'de olursanız)
Mart ayında köye gideceğim, köye gidince köyümün mahsüllerinden güzel bir koli yapmak istiyorum babaya.
Kendi çağlalarımdan da göndereceğim tabii ki.
Yorum Gönder